Tiedote: Uusi kansalaistoimikunta haluaa tukea WikiLeaksia ja yleismaailmallisen julkisuusperiaatteen toteutumista

Vapaa julkaistavaksi 3.4.2011

Lauantaina 2.4. kolmisenkymmentä kansalaisaktivistia, tutkijaa, kirjailijaa, toimittajaa, luonnontieteilijää ja opiskelijaa perustivat Helsingissä “Kansalaistoimikunnan yleismaailmallisen julkisuusperiaatteen ja WikiLeaksin tukemiseksi”. Mukana hankkeessa ovat mm. professori Heikki Patomäki, kirjailija Sofi Oksanen, professori Kai Kaila, yli-insinööri Tapani Tarvainen ja fil. yo. Ahto Apajalahti.

Kansalaistoimikunnan perustamiskokouksen oli kutsunut koolle internet-osuuskunta Katto-Meny. Kokous pidettiin Suomen sosiaalifoorumin yhteydessa Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston tiloissa.

Kansalaistoimikunnan ensimmäinen kannanotto sekä luettelo sen allekirjoittajista ovat luettavissa osoitteessa http://julkisuusperiaate.kaapeli.fi/?page_id=89

Ensimmäisessä kannanotossa todetaan mm. , että julkisuusperiaate, jonka mukaan hallituksen asiakirjat ovat julkisia, jää heikoksi niin kauan kuin sille ei ole luotu yleismaailmallista perustaa: “Vuonna 2006 perustettu WikiLeaks on nerokkaasti pystynyt käyttämään internetiä ja luomaan perusteita maailmanlaajuiselle salailun vastustamiselle. Samalla se on rakentanut pohjaa yleismaailmalliselle julkisuudelle ja demokratialle. WikiLeaksiä tulee suojata ja viljellä kuin kaunista ja eksoottista kukkalajia”.

Kansalaistoimikunnan yhteyshenkilöt:

Mikael Böök, book(ät)kaapeli.fi ; puh. 044 5511324
Heikki Patomäki, heikki.patomaki(ät)helsinki.fi puh. 040 5184854

Kotisivu & blogi :

http://julkisuusperiaate.kaapeli.fi/

Tietoja book

S. 1947. Kirjastoaktivisti.
Kategoria(t): Tiedotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Tiedote: Uusi kansalaistoimikunta haluaa tukea WikiLeaksia ja yleismaailmallisen julkisuusperiaatteen toteutumista

 1. admin sanoo:

  Nytt medborgarutskott vill stöda WikiLeaks och göra offentlighetsprincipen gällande internationellt

  Ett trettiotal medborgaraktivister, forskare, författare, journalister, naturvetare och studenter har grundat ett “Medborgarutskott till stöd för en global offentlighetsprincip och WikiLeaks”. Bland de första att ansluta sig var professor Heikki Patomäki, författaren Sofi Oksanen, professor Kai Kaila, överingenjör Tapani Tarvainen och fil. stud. Ahto Apajalahti.

  Medborgarutskottets grundande möte sammankallades av internetandelslaget Katto-Meny. Mötet hölls senaste lördag på Arbis i Helsingfors i samband med Finlands sociala forum.

  Utskottets första uttalande och en förteckning över dess första medlemmar står att läsa på webbsidan
  http://julkisuusperiaate.kaapeli.fi/?page_id=134

  I utskottets första resolution sägs bl a att offentlighetsprincipen, enligt vilken alla regeringshandlingar är offentliga, förblir svag så länge den saknar saknar en världsomfattande grundval: “WikiLeaks (gr. 2006) har på ett närmast genialt sätt förmått utnyttja internets möjligheter att skapa en universell bastion mot ekonomiskt-politiskt hemligetsmakeri och internationellt ränkspel. Därigenom har ett steg tagits på vägen mot en global offentlighet och demokrati. Nu gäller det att vårda och odla WikiLeaks som en vacker och exotisk växt”.

  Kontaktpersoner:

  Mikael Böök, book(ät)kaapeli.fi ; tlfn 044 5511324
  Heikki Patomäki, heikki.patomaki(ät)helsinki.fi tlfn 040 5184854

  Hemsida & blogg :

  http://julkisuusperiaate.kaapeli.fi/

Vastaa