Bradley Manningin lausunto sotatuomioistuimelle

Toivotaan, että Bradley Manningin lausunto, jonka hän antoi sotatuomioistuimelle Fort Meadessä 28.2. 2013 luetaan kokonaisuudessaan myös Suomessa. Journalisti Alexa O’Brien’in tallentama versio Manningin lausunnosta on luettavissa The Real News Networkin www-paikalta.. (Lähetin koko tekstin sekä Julian Assangen juridisen neuvonatjan, Michael Ratnerin raportin sotatuomioistuimen istunnosta julkisuus-periaate-sähköpostilistallemme.)

Manningin lausunnossa on toki runsaasti epätavallisia lyhenteitä ja sen aihepiirit ulottuvat tietokoneohjelmista geopolitiikkaan. Se ei siis ole aivan helppolukuinen eikä ehkä olisi sitä edes jos se suomennettaisiin, mikä kuitenkin olisi mielekäs ja hyvä teko.

WikiLeaksin viholliset ovat jo kauan yrittäneet lyödä kiilaa Bradley Manningin ja Julian Assangen välille. Esimerkkinä täällä meillä mainittakoon Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Ville Similä, joka eilen kirjoitti:

“Maailman moraalisena selkärankana esiintynyt Assange paljastui huonoryhtiseksi hyypiöksi, joka lymyilee piilossa kohtaamatta syytteitä, jotka eivät hänen mukaansa edes pidä paikkaansa. Assange on pitänyt kovaa
ääntä omasta kovasta kohtalostaan suomatta paljonkaan huomiota Manningille, joka kiistatta teki Wikileaksista sellaisen kuin sen nyt tunnemme”.

Ei liene sattuma, että lehdessä, jonka “suosituin uutinen” on “Ajeletko alapääsi?” (HS 2.3.), tuota Ville Similän mustamaalausta kutsutaan “analyysiksi”.

Mikael Böök

Tietoja book

S. 1947. Kirjastoaktivisti.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa